Вентилатор ф150

★★★★☆

Ако искате да намерите Вентилатор ф150 на много достъпни цени, попаднали сте на правилното място. Спрете това, което правите, и прочетете всяко от нашите ревюта за всеки Вентилатор ф150, за да можете да изберете идеалния за вас.

Трудно е да се намери по-добро

👉 ВИЖТЕ ОЩЕ 👈

Защо да купувате Вентилатор ф150?

По принцип ударната бормашина е изключително мощна Вентилатор ф150 Те се използват там, където обикновените бормашини достигат своите граници. Ударните бормашини имат по-голяма мощност на двигателя и са подходящи за пробиване дори на твърди или уплътнени материали. Затова те могат да се считат за тежките оръжия на занаятчията.За разлика от чуковите бормашини, те работят по различен начин. Докато при обикновените бормашини има глава за пробиване, която се завърта електрически, при ударните бормашини има повече технологии. Съществува и свредло, но то обикновено е по-голямо и масивно. Сега маса, подобна на чук, удря тази бормашина отзад хидравлично, електрически или пневматично. Това означава, че няма откат, а ударната бормашина се вкопава в материала сякаш сама. По този начин режещият ръб на свредлото износва материала. За да се предотврати заклещването на режещия ръб в материала, след всеки удар свредлото се премества вътре в машината.Повечето съвременни ударни бормашини могат да пробиват и с длето в допълнение към така нареченото "пробиване с чук". Това е особено подходящо за премахване на плочки или пробиване на стени. За целта обикновено е необходимо да направите само една настройка на машината и да поставите сменяем патронник.

Начинаещите обичат да посягат към евтиния комплект битове от дискаунтъра, като например комплекта битове Workzone от Aldi. Обобщихме най-важните производители за нашия наръчник за бита в AUTO BILD*:

Акумулаторната бормашина е електроинструмент с пулсиращ механизъм, който е отговорен за манипулирането на патронника няколко хиляди пъти в рамките на една минута. Това дава на акумулаторната бормашина повече мощност на захванатото свредло и също така поддържа ударния механизъм, който е отговорен за проникването дори в твърди материали като бетон или стомана. В нашето сравнение на акумулаторни бормашини представяме най-добрите акумулаторни бормашини и ги изследваме обстойно.

Повечето стойки за пробиване са изработени от метали, като стомана или дърво. Когато стойката е правилно фиксирана и Вентилатор ф150 е точно прикрепен към нея, можем да започнем пробиването с необходимия материал, като поставим подходящо свредло в отвора на и го затегнем здраво. Когато оборудването е готово за работа, опитайте се да наклоните бормашината под необходимия за работата ъгъл и да осигурите безопасността на бормашината при нейното управление. Ако пробиваме материала, дори да е твърд, когато машината е прикрепена към стойката за пробиване, процесът ще бъде безопасен, гладък, лесен и точен в сравнение с ръчното пробиване.

Достатъчно е твърдосплавно свредло, за предпочитане с напречен режещ ръб. Изберете възможно най-късото свредло, ако намерението ви го позволява. Това е по-лесно за контролиране и предотвратява приплъзването в началото.

Акумулаторната бормашина е основен елемент от инструментариума на всеки майстор. Независимо дали искате да окачите лампа или да закрепите рафт към стената, винтовертът за пробиване превръща работата в удоволствие. Първо пробийте дупката, след това сменете приставката и накрая завъртете винта в дюбела, като можете да направите всичко това за нула време само с един инструмент. Благодарение на акумулаторната батерия можете да я вземете навсякъде и да я използвате независимо от електричеството.

Ако вашият Вентилатор ф150 е снабден с патронник със зъбен венец, ще ви е необходим ключ за патронника, за да смените инструмента. Но ако разполагате с патронник за свредла с бързо действие, можете просто да промените посоката на въртене на патронника, като използвате реверса за въртене по посока на часовниковата стрелка или обратно на часовниковата стрелка, и по този начин да смените инструмента.

Други продукти

Приемате ли бисквитки? Прочетете повече