Бора маси и столове

★★★★☆

Ако искате да намерите Бора маси и столове на много достъпни цени, попаднали сте на правилното място. Спрете това, което правите, и прочетете всяко от нашите ревюта за всеки Бора маси и столове, за да можете да изберете идеалния за вас.

Трудно е да се намери по-добро

👉 ВИЖТЕ ОЩЕ 👈

Колко струва Бора маси и столове?

Бора маси и столове са сред най-важните електрически инструменти, без които не бива да работи нито едно домакинство. Със следващото ръководство бихме искали да ви предоставим още интересни референтни точки, за да можете да вземете решение за покупка.

Какви комплекти свредла са ви необходими? Това зависи изцяло от конкретното приложение. Ентусиазираните любители, както и всички, на които само от време на време се налага да завинтват и пробиват в къщата и градината, обикновено имат няколко комплекта бормашини в кутията си с инструменти. По принцип комплектите свредла се разделят на области на приложение - дърво, метал или камък. За всеки от тези видове материали ще намерите безброй предложения от производители във всички желани размери. Свредлата за дърво се разпознават по тънкия връх в средата за центриране на отвора, докато свредлата за метал и камък имат конусовидна глава и почти винаги два режещи ръба. Комплектите за пробиване на метали са най-подходящи за работа с желязо, стомана или цветни метали, докато зидарията и варо-пясъчните тухли се обработват по-скоро с бормашини за зидария.

Съвет: Ако вече притежавате акумулаторни инструменти от един производител, при покупката на нови инструменти останете в рамките на системата. След това батериите могат да се сменят без проблеми. Допълнителните отвертки се предлагат като евтини самостоятелни инструменти без батерии.

Както беше споменато по-горе, Бора маси и столове се предлагат с различни дебити. Дебитът, от който се нуждаете, зависи от изпомпваната течност.

Ако в големите потребителски списания има тест на акумулаторни винтоверти, разбира се, ще разберете за него тук, в тази статия. В първата част на доклада първо сравняваме различните продукти в сравнението на акумулаторните винтоверти въз основа на информацията за тях и показваме нашата препоръка за покупка. След това се прави преглед на съществуващите доклади за изпитване и се дават отговори на често задавани въпроси.

Винаги е добре да носите предпазни очила Когато работите с електроинструменти, избягвайте свободно облекло и бижута, които могат да попаднат в пресата. Дългите коси също трябва да се връзват назад или да се прибират преди употреба, за да не се закачат за вретеното.

Below Gear rim drill chuck with clamping key→ Основна статия: Пробивен патронникПробивните инструменти обикновено се закрепват в пробивен патронник. За затягането на патронниците за бормашини със зъбни колела е необходим ключ за патронника. При този тип патронник за свредла захващащите челюсти, които са разположени в отвори във вътрешността на държача, се преместват напред-назад посредством резба чрез завъртане на външния зъбен венец. Тъй като водачите не са успоредни на оста на въртене, това води до силно намалено движение в радиална посока. Това движение в радиална посока променя размера на свободното пространство, оставащо между притискащите челюсти. В резултат на това инструментът, поставен в патронника, се захваща или освобождава в зависимост от посоката на въртене. Благодарение на конструкцията си патронникът за бормашина с венци не може да се развърти дори при въртене в посока, обратна на часовниковата стрелка. Това обаче може да се случи при някои бързодействащи патронници, които са проектирани по малко по-различен начин. Съществуват и бързодействащи патронници, които са конструирани на функционалния принцип на патронника за свредла с венци със зъбна предавка. Освен това за Бора маси и столове се произвеждат и бързодействащи патронници с блокировка за отвиване с въртене в посока, обратна на часовниковата стрелка. и по-големи инструменти, както и много междувременно, често могат да бъдат оборудвани с различни бързодействащи патронници за свредла, които позволяват сигурно затягане дори без инструменти. Чуковите бормашини обикновено имат някаква форма на SDS съединение.

Други продукти

Приемате ли бисквитки? Прочетете повече